Nyheder

Nyheder

September 2020

Fodboldklubben Mariehøj kammeraterne Silkeborg via kontakt personen Peder Eriksen har været så rare at donerer masser af rigtige gode fodbold udstyre til Støtteorganisationen YaSally. En donation, som vil gavne, udvikle og støtte skolefodbold i organisationens fokusdistrikt i Gambia 🇬🇲  Nu kan YaSally igen sende fodbold trøje, drikke dunk, fodbold mm til mange af skolerne. Så det er en meget værdifuld donation.

På vejen af bestyrelsen og medlemmerne af Støtteorganisationen YaSally,

Tusind tak Fodboldklubben Mariehøj kammeraterne Silkeborg for donationen

September 2020

AV Form i Herning har været så rare at donerer hele 3.200 stk. tavlekridt til Støtteorganisationen YaSally. Det er en rigtig flot donation, som vil gøre en stor forskel på skolerne i organisationens fokusdistrikt i Gambia 🇬🇲  Nu har mange af skolerne fået “rigtige” tavler, som YaSally har sendt til dem. Der bruges hele tiden kridt, så det er en meget værdifuld donation.

Tusind tak til AV Form, Herning for donationen

August 2020

Kære alle,

på grund af covid-19 er YaSally cup 2020 aflyst. Vi håber turneringen kan starte januar 2021.

Tusind tak for jeres støtte og vi glæder os til at modtage jeres indsamling så er vi klar til 2021.

Mvh. Bestyrelsen YaSally

 

Juni 2020

Den store ingeniør- og design-, og rådgivningsvirksomhed inden for energi, industri og infrastruktur AFRY i Herning har givet YaSally en meget flot donation i form af undervisningsmaterialer, sikkerhedsveste og mange andre gode ting.
AFRY er verdensomspændende og repræsenteret i 50 lande med over 17.000 medarbejdere. AFRY er bl.a. engageret i byudviklingen i Odense. Læs mere om den spændende virksomhed på https://afry.com/da-dk
Tusinde tak for jeres interesse for vores projekt og den store donation.

Marts 2020

Desværre har vi pga. Corona virus været nødt til at udskyde vores ordinære generalforsamling til senere på året.

 

Marts 2020

Lørdag den 7. marts gik endnu en af Støtteorganisationens drømme i opfyldelse, da SIF fodbold (Silkeborg Idrætsforening) har været primus motor i projektet om, at skaffe internationale fodboldmål til vores fodboldturnering YaSally Cup i Gambia.

SIF havde skaffet alle de mål, som vi ønskede, blot vi selv adskilte dem og fik dem transporteret fra Silkeborg til vores lager i Odense. Knud Damgaard, Lars Bram, Ole og Anne Bøttiger, Marius Ghiuzan, Aurel Anut, Lars og Winnie Andersen, Adam Hansen, Momodou Sise, Mass Sise tog til Silkeborg for at adskille målene. Det blev til 20 mål på en god arbejdsdag. Tusind tak til jer alle. Tusind tak til Lars Otto som tog opgaven og tømte lastbilen for os.

Transporten af de adskilte mål kunne desværre ikke foregå i vores almindelige personbiler, men vi har været så heldige, at Scan Global Logistics i Århus ville transportere målene gratis til Odense for os på en stor lastbil.

Hjertelig tak til firmaet Scan Global Logistics, med Rene Bergerling i spidsen, der gjorde det muligt for os at få transporteret ca. 20 adskilte mål til Odense gratis.

Rene Bergerling har i øvrigt været en vigtig støtte for Yasally i mange år, og bl.a. stået i spidsen for et stort sponsorat fra idrætsforeningen HA85 i Silkeborg af fodboldtøj, pokaler, bolde mv. (herunder forsendelse til Gambia) til Yasally, og det var forudsætningen for, at vi kunne starte den succesfulde fodboldturnering Yasally Cup op for nogle år siden.

 

Januar 2020

Video 4: Slutfløjt for Yasally cup finalen

Se videon her

Januar 2020

Video 3:Gave fra Yasally

Se videon her Gave fra Yasally

Januar 2020

Video 2:Vinderne løfter trofæet

Se videon her

Januar 2020

Video 1: Skoleleder, kerrcherno

 

Se en kort video her

 

December 2019

YaSally vil gerne ønske alle medlemmer med familier, samarbejdspartnere,
sponsorer, donorer og frivillige en rigtig God Jul og et Godt Nytår.

Tak til alle for hver jeres måde at støtte YaSally på. Uden jeres støtte
var der ingen forening, og dermed ingen støtte til vores venner i
fokusdistriktet Upper Nuimi i Gambia.

I årets løb har vi fået mange donationer og sponsorbidrag, hvilket har
gjort vores støttearbejde muligt.

Men uden medlemmer og frivilligt arbejde kunne vi heller ikke gennemføre
vores projekt.

En stor tak til alle.

Lige nu er container nr. 2 i år på vej til Gambia. OG den 2. januar 2020
rejser vores formand til Gambia for at følge op på vores nu 10-årige
projekt.

Sammen med vores formand Sise rejser en delegation fra S.I.F. (Silkeborg
Idrætsforening)til Gambia for at overvære finalen i fodboldturneringen
YaSally Cup den 5. januar 2020. En særlig tak til S.I.F. for deres store
støtte og engagement til vores projekt.

Vi håber, at den store støtte må fortsætte i 2020.

November 2019

Tusind tak til Skt.Knuds Gymnasium for at donere 25 borde som skal sendes til Gambia

November 2019

Manager Shoppen har støttet Yasally Cup ved at give en rigtig god rabat ved vores køb af 2 udskiftningstavler hos dem (hvilken fodboldspiller skal ind/ud under kampen) til fodboldturneringen.

Tusinde tak for det. Tavlerne er allerede på vej i containeren til Gambia, og vil blive taget i brug, når finalekampen 2019 skal spilles den 5. januar 2020.

 

November 2019

Her i weekenden blev den 8. container pakket ved lageret hos Lars Otto.

Fredag blev det hele forberedt og alle de ”bløde” ting pakket i kasser mv. Lørdag blev containeren fyldt til bristepunktet med skolemøbler, kasser osv. Der blev ikke efterladt én eneste centimeter fri luft. På trods heraf, er der stadig en del skolemøbler og andre ting på lageret, som må vente til næste forår.

Både fredag og lørdag mødte der mange medlemmer og frivillige op til pakningen – nogle kom begge dage. Det var helt fantastisk, og alt gik efter planen. Det var både hårdt og hyggeligt. Dagen startede både fredag og lørdag med at man nød nybagt brød og frisklavet kaffe samtidig med at Sise instruerede i pakningen.

Fredag serverede Isha hjemmelavet afrikansk mad i Lars Otto’s gamle svinestald, hvor vi har lageret, og lørdag serverede Winnie hjemmelavet pastasalat med kyllingelår. Lars Otto og konen bemærkede tørt, at det var dog første gang, at de havde spist varm mad i deres svinestald – det var til stor morskab.

Containeren forventes at være fremme medio december.

Primo januar tager Sise på partnerskabsrejse til Gambia, og her vil han være med til at fordele og overrække det netop fremsendte udstyr. Derudover skal han sammen med vores søsterorganisation evaluere vores projekter og drøfte fremtiden. Han skal også overvære finalen i fodboldturneringen Yasally Cup 2019.

En meget stor tak skal lyde til alle der medvirkede ved pakningen af containeren.

Oktober 2019

Den fynske energikoncern Energifyn har doneret 1.000 kuglepenne til Yasally’s skoleprojekter i Gambia.

Efter forelæggelse af vores projekt for Energifyn har de valgt at støtte os med denne flotte donation, da de synes vores projekt er rigtig godt. Det er vi meget taknemmelige for og takker Energifyn mange gange. Vi er sikre på, at alle disse kuglepenne vil gøre en stor forskel i skolearbejdet.

Oktober 2019

Kære medlemmer!

Containerpakning

Vi er nu nået noget længere i planlægningen af pakningen af containeren.

Det vil blive gjort fredag den 1. og lørdag den 2. november 2019, begge dage fra kl. 9 om morgenen

Fredag skal der sorteres og pakkes i kasser mv. samt forberedelse til at fylde i containeren. Lørdag skal selve containeren pakkes.

Der er brug for alle der har lyst til og mulighed for at hjælpe med pakningen begge dage. Har man kun mulighed for at deltage den ene dag (eller noget af dagen), så er det også meget fint.

Både fredag og lørdag morgen vil der være morgenmad til alle hjælpere. Begge dage vil der også blive serveret frokost, som Isha vil lave fredag og Winnie laver lørdag. Der er selvfølgelig også vand, sodavand og kaffe ad libitum.

Vi håber, at der er mange der har mulighed for at give en hånd.

Af hensyn til den praktiske tilrettelæggelse vil vi gerne lige bede om en tilbagemelding fra dem, som vil komme og hjælpe senest den 29. okt.

På forhånd tak.

 

Årsmøde i Genbrug til Syd

Genbrug til Syd, som finansierer vores containerforsendelser og opstiller regler for hvad der må sendes, afholder årsmøde sidst i oktober, og de har spurgt om vi i Yasally vil komme og holde et oplæg om vores erfaringer med fodboldturneringen Yasally Cup og hvilken betydning det har for lokalbefolkningen.

Genbrug til Syd vil sætte fokus på hvad sport kan gøre for udvikling og trivsel i de støttede områder. Se mere på dette link:

https://www.genbrugtilsyd.dk/om-genbrug-til-syd/nyheder/enkeltvisning/news/genbrug-til-syd-saetter-fokus-paa-sporten/?tx_news_pi1%5Bcontroller%5D=News&tx_news_pi1%5Baction%5D=detail&cHash=34852828e25bf2081bda68c2371f6d6a

 

September 2019

Yasally charity Denmark vil gerne sige hjertelig tak til SIF for en forrygende/hyggelig og ikke mindst en meget minderig dag.

Dybtfølt tak til SIF medlemmer samt til forskellige fodboldspillere for den store donation på 15.0000 kroner.

En helt særligt tak til Svend Ove Grønning og Jacob Tind for jeres hjertevarme modtagelse og gæstfrihed.

Tusind tak til alle der har gjort det muligt for vores videre arbejde med at støtte op om vores fokus område i Gambia til fordel for børn og unge.

Ikke mindst et stort og varmt tak til kvinden der kom og gav et Sif tørklæde til formandens datter

September 2019

Vi vil gerne sige tak til RSP SYSTEMS i Odense for at have doneret cirka 200 stk muleposer til vores støttearbejde i Gambia. Vi er rigtig glade og taknemmelig for alle som hjælper os og vores støtte distrikt i Gambia

September 2019

Stort arrangement med vores samarbejdspartner Silkeborg Idrætsforening S.I.F.

 

 

Juli 2019

Midt i maj sendte vi en 40 fods container afsted til Gambia, og den er nu ankommet. Indholdet er tømt og fordelt til 3 forskellige skoler.  Pakau Njogou, Kerr Demba og Madina skolen, hver har modtaget over 100 bord og 100 stoler. Som det ses af billederne er der taget alternative transportmetoder i brug, men det hele er kommet sikkert frem til modtagerne. En stor tak til alle dem der har doneret alt det fremsendte udstyr.

Juni 2019

Opdatering på Yasally cup 2019

Afslutningen for Yasally cup nærmere sig. 16 spændende hold fra 16 forskelige landsbyer deltog i tuneringen og nu er der kun 4 tilbage.

Semifinalisterne er:

1- Sika

2- Mbanta

3- Fass Saho

4- Toubakolong

Både Sika og Fass saho spiller i trøjer fra Silkeborg if som blev doneret til Yasally cup

Juni 2019

Genbrug til syd har lavet et indslag om Yasally´s 10 år´s jubilæum på deres hjemmeside du kan læse indslaget her

Juni 2019

Kvartfinalerne Yasally cup 2019 er i fuldgang der var 16 nu der 8 og snart er der 4 de to semifinalister er fundet. Den første er pokalvinderen fra 2018 Fass saho og Toubakolong. de næste to kvartfinalerner bliver spillet på fredag den 14. juni og lørdag den 15. juni.

Maj 2019

Kære medlemmer!

Som vi tidligere har skrevet om, så blev YaSally inviteret til at 
præsentere foreningen ved et quiz arrangement i Morud forsamlingshus den 
22. maj 2019.

Personerne bag “Quiz Morud” havde valgt, at overskuddet denne aften 
skulle gå til YaSally.

“Quiz Morud” afholder nogle gange om året en quiz aften med spisning 
osv., og hver gang går overskuddet til velgørende formål.

Ved quiz aftenen den 22. maj var der mødt rigtig mange mennesker op, 
heriblandet nogle medlemmer af YaSally, og vi havde en rigtig hyggelig 
aften med noget god mad, quiz mv., og vi fik lov at præsentere 
foreningen for de omkring 60 deltagere + alle de frivillige, som sørgede 
for madlavning, servering, afvikling af quiz mv.

Resultatet af aftenen blev, at YaSally fik en del nye medlemmer, doneret 
en masse udstyr og ikke mindst fik aftenens overskud på 8.920,- kr. Det 
er helt fantastisk for en lille forening som vores at modtage så stor en 
donation.

Hver en øre vil selvfølgelig komme vores fokusdistrikt til gavn på den 
ene eller anden måde, men det skal vi lige drøfte i bestyrelsen. Mere 
herom senere.

Af hjertet tak til “Quiz Morud”, og især Marie og Rene, og alle de 
frivillige kræfter bag arrangementet samt aftenens sponsorer.

Mange hilsner

YaSally Charity Organisation
Sise og Lars

Maj 2019

Kære medlemmer!
Som bekendt har vi fået bevilget en container endnu engang af Genbrug
til Syd. Det er vi meget glade for.
Vi har igennem længere tid indsamlet en masse skolemøbler,sportsudstyr
og mange andre gode ting, der alt sammen er oplagret hos Lars Otto i
Højby.
Det er nu pakket og sendt til Gambia i en 40 fods container.
Vi har derfor afholdt “STORE PAKKEDAG”fredag den 17. maj fra kl. 09.00 til 15.30.
Pakningen foregik som sædvanligt på vores lager hos gårdejer Lars Otto
Kristensen, Rindebækvej 6, Højby, 5260 Odense S.
Følgende deltog i pakningen: Karen Helle, Jette og Lars Bram, Marius, Aurel, Ida og Adam, Ouso Ndong, Lars Otto, Isatou Bah, Peer, Mass Sise og Momodou Sise
Containeren blev hentet mandag den 20 maj og forventet ankomst i Gambia den 1 juli 2019.
Tusind tak til alle donere og dem der har været med til at hjælpe.

Marts 2019

Yasally cup 2019 i Pakau Saloum blev sat i gang den 15. marts (se flere billeder under galleri)

Januar 2019

Stor donation af brugte skolemøbler fra Dalumskolen.

YaSally har modtaget en kæmpe stor donation af brugte skolemøbler fra Dalumskolen, nemlig 400 borde og 400 stole. Det er helt fantastisk og vi siger tusinde tak. Et så stort antal møbler kan gøre en kæmpe forskel på flere skoler i vores distrikt i Gambia.

Tak til skolebestyrelsesmedlem Troels Kristensen og pedel René for at tænke på at donere de brugte skolemøbler til YaSally. Se mere om Dalumskolen her http://dalumskolen.skoleporten.dk/sp/news/79

Det er en meget stor donation, også logistikmæssig for vores forening.

Det blev aftalt, at de brugte møbler skulle hentes på Dalumskolen over et par dage, og så ville de største elever hjælpe med at flytte møblerne ud i skolegården, og samtidig være med til at få de nye møbler på plads i klasserne.

Det blev aftalt, at torsdag den 17. og fredag den 18. Januar blev store flyttedage. Heldigvis fik vi udover eleverne og pedelen René hjælp af gode medlemmer af YaSally samt andre frivillige. En stor tak til Knud, Svend E., Lars Otto, Peer, Aurel, Marius og Adam for den store og hårde indsats.

De 400 borde og 400 stole skulle flyttes fra Dalumskolen til vores lager i Højby ved Lars Otto. Donationer plejer vi at transportere i små trailere til almindelige biler, men denne donation ville fylde adskillige trailere.

Derfor var det utrolig heldig, at Jan Vognmand fra Ringe havde hørt om vores projekt, som han synes er rigtig godt. Han tilbød derfor, at han gerne ville transportere møblerne til/fra Dalumskolen og til lageret hos Lars Otto uden beregning. Tusinde tak til Jan Vognmand – se mere på dette link https://www.janvognmand.dk/

Januar 2019

YaSally Cup finale 2018

Finalen i fodboldturneringen blev lidt forsinket i år, men er blevet spillet i dag.

I dette års turnering deltog 16 hold og efter mange spændende indledende kampe blev det Fass Saho SC og Pakau Njogou, der skulle kæmpe om pokalen på stadion i Pakau Saloum, som er headquarter for turneringen.

De to hold blev back’et up af rekord mange tilskuere, der stod tæt rundt omkring ”stadion” – et stykke bar jord, renset for de største sten, og med et mål af skæve granrafter i begge ender. Der var en fantastisk intens stemning blandt alle, der var mødt op for at heppe, coache, dømme, servicere eller meget andet.

Resultatet blev, at Fass Saho FC slog Pakau Njogou i en tæt kamp vaandt med 5 mål mod 4 efter straffespark.

Tak til alle for en god og fair match og et stort tillykke til pokalvinderen Fass Saho FC. Også en stor tak til alle involverede i planlægningen og afviklingen af turneringen.

Se flere billeder og videoer på vores Facebook og instagram.

For flere billeder klik her

Glædelig Jul
Yasally ønsker alle medlemmer, samarbejdspartnere, donorer og frivillige en rigtig Glædelig Jul og et Godt
Nytår.

December 2018
Ny hjemmeside
Yasally har fået ny hjemmeside, som mange sikkert har bemærket.
Hjemmesiden er udviklet af Brandnewmedia i Odense, som på baggrund af Yasally’s ønsker og krav, har
udviklet en helt ny og moderne hjemmeside, der er lidt og enkel af finde rundt i. Hjemmesiden har et
lækkert design, der indbyder til at følge med i Yasally’s arbejde løbende.
Hjemmesiden udgør en vigtig del af foreningens arbejde og formidling, sammen med Facebook og
Instagram, som der linkes automatisk til fra hjemmesiden.
Udviklingen af hjemmesiden er blevet finansieret af Genbrug Til Syd og Brandnewmedia, og det er vi meget
taknemmelige for, da det er altafgørende at have de elektroniske platforme opdateret og tidssvarende.

December 2018
Flot skrivebord doneret
Norberg Foto i Højby har doneret et stort flot skrivebord til Yasally. Det siger vi mange tak for, og vi er sikre
på, at det vil bringe stor glæde ved skolelederen.

December 2018
Brugte skolemøbler fra Dalumskolen
Dalumskolen skal have udskiftet deres møbler i nogle klasser, og de har valgt at donere de brugte
skolemøbler til Yasally. Det handler om 350 – 400 sæt, som vist på billedet.
Tusinde tak for donationen. Nu er der rigtig mange skoleelever, der kan se frem til en helt ny komfort.
Møblerne skal hentes i uge 3 og vi har brug for mange hænder. Håber i vil komme og hjælpe os med at køre
møblerne til vores lager i Højby.

December 2018
Godkendt afrapportering
Genbrug Til Syd, som finansierer vores containerforsendelser efter forudgående ansøgning, har netop
godkendt vores sidste afrapportering fra forsendelsen i sommers. Nu er vi klar til at lave en ny ansøgning
først i 2019.

November 2018
Brugte skolemøbler fra Højby Skole
Højby Skole har meddelt, at de igen ønsker at støtte vores projekt ved at donere et større antal brugte
skolemøbler til Yasally, da de skal have udskiftet et par klassesæt lige først i det nye år. Vi er meget glade
for donationen, og vores samarbejde, og ser frem til at sende skolemøblerne til Gambia, hvor de gør en
uvurderlig forskel for eleverne.

September 2018
Silkeborg IF. Har doneret 8 store kasser og 10 poser med fodboldtrøjer fra deres professionelle afdeling til
afvikling af Yasally cup 2019

Juli 2018
Overskud fra pokalfinalen i Parken Kr. Himmelfartsdag, som er helt nyt tøj, er blevet doneret til Yasally. I alt
var der 12 flyttekasser med nye trøjer.