Syning og strikning

Syning og strikning

YaSally har indsamlet, istandsat og fremsendt mange manuelle gamle symaskiner til Gambia. De danner nu baggrund for, at der er blevet etableret en syklasse på Kerr Cherno School, hvor eleverne lærer at bruge en maskine og sy forskellige ting. Syklassen er etableret som et selvhjælpsprojekt, hvor eleverne lærer teknikkerne, og derefter selv går i gang med at sy efter deres eget ønske og behov. Der er ligeledes sendt en masse materialer til brug for syprojektet, så der kan laves lidt af hvert.

Senest har der også været et strikkeprojekt. Et medlem af foreningen har for egne midler været i Gambia i omkring 14 dage for at undervise i strikning. Hun havde medbragt diverse strikkematerialer, og suppleret af de ting, som Yasally tidligere har sendt tidligere, så gik hun i gang med at undervise en gruppe på omkring 10 personer i strikning. Det blev en kæmpe succes, og nu er de i stand til selv at gå i gang med deres egne strikkeprojekter, og ikke mindst viderebringe deres nyerhvervede viden til deres venner og familie.

Etablering af strikkegrupper og syklasser har til formål, via support fra os, at lave forskelligt håndarbejde, der sælges eller bruges i hverdagen.

07/12/2018

Ingrid Larsen er et af vores medlemmer i Støtteorganisationen Yasally. Hun er rejst til Gambia for, at lære den lokale befolkning i vores distrikt at strikke. Ingrid har selv taget initiativet og har selv finansieret hele turen. Hun medbragte to kufferter fyldt med garn og strikkepinde.
Ingrid er en “moden dame”, men har aldrig rejst ud af Danmark i hele sit liv. Nu vil hun imidlertid gerne ud at se verden og hendes første tur er gået til Gambia. Ingrid skal være sammen med strikkegruppen i 5 dage i landsbyen Pakau Njogou i vores område, hvorefter hun skal rundt og se noget mere af Gambia.

Vi takker Ingrid for en godt initiativ.

Tryk på billedet for at se mere.

Her er Kerr Chernos første sy klasse som er oprettet af Yasally .

Tryk på billedet for at se mere.